هفت محور برنامه هفتم
روز گذشته مورخ ۳۰ اردیبهشت مراسم رونمایی از برنامه هفتم توسعه، با سخنرانی محمد مخبر در حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر چهرههای اقتصادی در سالن اجلاس سران برگزار شد. طبق برنامه قبلی، در این روز برای تبیین برنامه هفتم توسعه، طی ۱۶ نشست اقتصادی در خصوص حل ناترازیهای بودجه، مقامات اقتصادی گرد هم […]
روز گذشته مورخ ۳۰ اردیبهشت مراسم رونمایی از برنامه هفتم توسعه، با سخنرانی محمد مخبر در حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر چهرههای اقتصادی در سالن اجلاس سران برگزار شد. طبق برنامه قبلی، در این روز برای تبیین برنامه هفتم توسعه، طی ۱۶ نشست اقتصادی در خصوص حل ناترازیهای بودجه، مقامات اقتصادی گرد هم آمدهاند و درباره راهحلهای آن به گفتوگو پرداختهاند. گرچه طبق برنامه اعلامشده از سوی سازمان برنامه و بودجه این همایش باید با سخنان ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری آغاز میشد، اما برگزاری این نشست ساعاتی قبل از شروع با تغییر مواجه شد و معاون او، محمد مخبر، از سند برنامه پنجساله هفتم کشور رونمایی کرد.
همچنین داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت. به گفته این مقام مسوول، تدوین برنامه هفتم از نیمه سال گذشته آغاز و در جلسه دیروز پیشنویس این برنامه تبیین شد. پس از منظور، رحیم ممبینی به عنوان معاون اقتصادی و هماهنگی امور برنامه و بودجه سازمان برنامه، به روند اصلاحات بودجه در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و پس از آن چالشها و راهبردهای آن را نیز مورد بررسی قرار داد. این برنامه کلان که مسیر سیاستگذاری کشور طی پنج سال آتی را مشخص میکند جزئیات گستردهای را در خود گنجانده است؛ رشد اقتصادی، کنترل تورم، رشد تشکیل سرمایه ناخالص، افزایش سطح اشتغال، بهبود بهرهوری، کنترل رشد نقدینگی و افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی هفت محور عمده این برنامه در اقتصاد کلان به شمار میرود.
ناترازی، مساله اقتصاد ایران
برگزاری نشست رونمایی از سند برنامه هفتم توسعه در روز ۳۰ اردیبهشتماه سال جاری را میتوان مهمترین خبر اقتصادی روزهای اخیر دانست. در این نشست محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور، حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت. به گفته مخبر، رویکرد برنامه هفتم متفاوت از برنامههای گذشته است و سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب به عنوان محورهای اصلی برنامه در نظر گرفته شده است. معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: دولت سیزدهم یک دولت برنامهمحور است و نخستین دولتی است که در ابتدای کار سند دولت مردمی را تصویب و ابلاغ کرد. علاوه بر مخبر، داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نیز در این نشست حضور یافت و طی سخنانی گفت برای کوچکتر کردن لایحه برنامه هفتم، بخشی از احکام، مجوزها و تکالیف در قالب مجموعه مقررههای مصوب دولت تنظیم شد که برای نخستین بار در کشور این اقدام در برنامه پنجساله کشور صورت میگیرد.
او همچنین افزود: آنچه دولت میتواند بدون مداخله مجلس تصویب و اجرا کند، در قالب مجموعه مقررهها تنطیم شد. به گفته منظور، حدود ۸۰ مقرره در این سند وجود دارد که برای ابلاغ و اجرا باید به تصویب نهایی دولت برسد. نقطه اشتراک میان سخنان مخبر و منظور، اصلیترین مساله اقتصاد ایران است. به گفته این دو مقام مسوول، اصلیترین چالش فعلی اقتصاد ایران ناترازیهای اقتصادی است. به اذعان این دو مقام بلندپایه، باید هر چه زودتر برای ناترازیهای موجود در اقتصاد ایران چارهای اندیشید. به گفته این دو سخنران، تلاش شده در برنامه هفتم توسعه برای این ناترازیها راهحلی تبیین شود. منظور در ادامه گفت: در همایش امروز ۱۶ نشست تخصصی برای تبیین جزئیات برنامه هفتم توسعه برگزار خواهد شد.
منظور ادامه داد که تبیین باعث همراهی و اجماع خواهد شد و امروز سند برنامه هفتم را، به عنوان منشور وفاق دولت در پنج سال آینده، معرفی میکنیم. به گفته رئیس سازمان برنامه، پیشتر جزئیات برنامه هفتم در کمیسیون منتخب دولت بررسی شد و آنچه امروز تهیه شده پاسخگوی نیازهای برنامهریزی برای پنج سال آینده است. منظور اعلام کرد امروز خرسندیم که یک گام مهم به سمت تکمیل فرآیند برنامهمحوری در دولت سیزدهم برداشتهایم و امیدواریم با اقدامات برنامهمحور بتوانیم با کمترین هزینه بیشترین محصول را دریافت کنیم. منظور در ادامه گفت این سند از ۳ قسمت، ۲۲ سرفصل و حدود ۳۰۰ حکم قانونی تشکیل شده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه ابراز امیدواری کرد که مجموعه این تدابیر که در سه مجموعه اسناد پشتیبان، احکام لایحه و سند مقررههای دولت رونمایی میشود، بتواند زمینه حل مشکلات کشور را فراهم کند. رحیم ممبینی نیز به عنوان معاون سازمان برنامه و بودجه به ایراد سخنانی درباره برنامه هفتم پرداخت.
تعهدات بیحساب، آفت برنامهریزی
معاون سازمان برنامه و بودجه سخنان خود را اینگونه آغاز کرد که امالمصائب اقتصادی در برنامهریزی بودجه سالهای پیشین، عدم پیشبینی همه تعهدات سالیانه سند توسعه ایران است؛ تعهداتی که دولت به مردم داده است و حتی در مواردی که از سوی مجلس و مقامات نیز ارائه میشود نیز توجه لازم به آثار و پیامد آن در سالهای آتی نشده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید